Årets sista dag

Förrätten är uppäten och i köket har männen påbörjat Projekt Bearnaise. Senare ska det bli Rappakalja (jodå, mannen har lovat att spela, i utbyte mot att jag tillåter honom att förpesta luften med grillchips). Blåsigt och regnigt är det, så just nu ser det illa ut med fyrverkerierna. Kanske blir det en biltur och stanna-i-bilen-titt. Gott Nytt År! 

0 kommentarer

Som nytt

På JYSK sa jag: - Med tanke på den långa leveranstiden så kunde det vara befogat med en liten prissänkning. Mannen blev fnissig och tvungen att gå åt sidan, för att jag "lät så formell". Det är väl arvet efter farsgubben, han kan ju sånt där. Det blev i alla fall femton procents rabatt, och det får väl vara godkänt, tycker jag. Det gamla bordet är isärskruvat och står på balkongen i väntan på något bättre, och det nya bordet och stolarna (som jag egenhändigt skruvat ihop i mitt anletes svett) pryder så vackert sin plats. Tavellisten från Indiska (av syrran i julklapp) blev pricken över i. Vi har firat med te och tryffel. Eller, jag drack te, mannen slog på stort och satte på kaffe åt sig. Passade på att bränna ner det sista av ljusen i adventsljusstaken också. Och se bara, så fint det blev!

efter
image48

före
                                                  

1 kommentar

Och de är ändå Världens Godaste Kakor!

Julen är överstökad och vi är hemma i Jönköping igen. Julhelgens största chock var att mannen inte tyckte om mammas choklad- och mandelkakor. Alltså, han tyckte inte om dom! Det är ju närapå hädelse. Jag är helt oförstående. Många fina julklappar blev det och både brors och systers vattenpipor som vi gav dom (inhandlade i Egypten förstås) har provrökts. 

Nu har jag haft praktik ett dygn, vilket ledde tankarna åter till plugget, vilket i sin tur ledde till att jag för första gången sen jag skickade iväg kompletteringen kollade min studentmejl. Då visade det sig att jag INTE skickat iväg kompletteringen. Mejl, daterat 21 december, från seminarieledaren: Rapporten är säkert bra, men du glömde att skicka med den.  Tjosan. Nu är den iväg i alla fall.

Nu ska vi fara till JYSK och hämta det beställda bordet som borde ha varit här för över en månad sedan. Dålig sörrviss på det där stället. Kanske att man kan pruta ner det lite...?
3 kommentarer