Nu igen

Imorse gick jag till jobbet mot bättre vetande. Mannens alla baciller har anfallit med full kraft. Klockan elva gick jag hem igen och bäddade ner mig och ägnade resten av dagen åt att, just det, ligga nerbäddad.

I helgen var vi i Sala för att avverka de tre viktiga F:en; Fotografen, Frisören, Floristen. Sen blev jag möhippad också, Fru E dök oväntad upp i blomsteraffären och körde mig till Västerås där syster, kusin och den andra apelsinhalvan väntade. Jag har bland annat dansat vals med en punkare, ätit god grekisk mat, pratat med åtta spanjorer och jagat äktenskapstips. Mannen låg mest ner med sin bok och väntade ut febern. Inte så snitsigt. Idag är han halvfrisk och har varit på jobbet.

Bästa äktenskapstipset kom för övrigt inte från något av de gifta paren jag frågade, utan från en cirka sexåring:
 

"Man ska vara fin. Och lite snäll.
Och om den andra är dum,
då ska man bara vara ännu snällare."
1 kommentar

Igår fick vi veta vilka som sökt chefstjänsten

Inatt drömde jag att det var nån slags avskedsutflyktsarrangemang för chefen (tjefen). Vi var i ett hus där en av de andra cheferna (som för övrigt påminner mig något alldeles fantastiskt mycket om gubben Pettsson) väntade på sin dejt. Dejtbruttans rosa-svarta plastiga jättehöga klackskor stod där och väntade på henne. Jag provade dom, men då blev Pettson-chefen arg. Sen åkte chefen-tjefen och jag kana nerför en jättelång backe i kvällsmörkret och jag kände hur riktigt tråkigt det skulle bli att han skulle sluta.


Det kan tänkas att man har hela sitt anseende som insats när man berättar om såna här knäppa drömmar. Men vad gör man inte för att roa sin omgivning..?


För övrigt har jag fått beröm i överflöd för den fina informationen till kollegerna förra veckan. Känns ju finfinemang att kunna bidra med kunskap till kollegerna som har jobbat 20 år längre än jag. Topp!
2 kommentarer

Osthuset

Jag skulle tro att huset vi bor i ser ut som en ost. Med dessa spikande och borrande grannar kan det inte förhålla sig på något annat sätt. Man funderar över hur de kan fortsätta att hitta saker att borra i. Kanske är det nån sorts konstnär som bor där? Eller en rekvisitaansvarig inför den stora Råttmusikalen?
0 kommentarer