Skalman han är trööött

För första gången i världshistorien gick inte Sverige till final i Eurovision Song Contest. Jag har sörjt. Till igår kväll när det var finaldags hade dock det goda humöret återvänt och Mi med man besökte för att avnjuta skådespelet med oss i sällskap med varma mackor och årets första rabarberpaj (skörd från Torpet förstås!). Jag tyckte tyskan var både käck och söt, så jag var alldeles nöjd med kvällen.

I övrigt har det torpats i helgen igen, det händer visst inte mycket annat nuförtiden. Men det är väl allt inte så illa det. Idag har vi kvällsfikat med Torpfröken och Torparn och diskat i varmvatten IGEN! Topp!
1 kommentar

Vedspisframgångar

Igår var vi på Torpet igen. Vi tog vägen via Erikshjälpen och hittade två stycken trevliga köksstolar för 75 kronor styck. Vi gjorde ett nytt försök med vedspisen också, och oj, så bra det drog! Det ledde till den allra första koppen te, helt och hållet tillagad på torpet! Måste ändå benämnas som något av en Stor Händelse. Sen diskade jag kopparna i varmvatten också. Topp!
3 kommentarer

Salahelg

I fredags kväll kom jag med tåget till Falköping alldeles utan problem. Tåget därifrån var däremot en timme försenat. Som hittat. Falköpings station var sig alldeles likt; A-lagarna satt på sin bänk närmast fönsterna och den psykotiska kvinnan skällde i mynttelefonen. Nåja. Strax innan Hallsberg var det signalfel och ett evigt väntande vid varje signal. Från Västerås blev det taxi. Chauffören berättade att han ska springa nedför en husvägg i sommar. Han ska dessutom betala 800 kronor för det. Sånt hör man inte varje dag.

En trevlig sak med tågförseningar är att folk på tåget börjar prata med varandra. Man kan klaga på SJ, ironisera över SJ och prata om andra gånger man råkat ut för SJ. När ämnet är mer eller mindre uttömt kan man prata om andra saker, som var man ska gå av och vad man ska göra där i helgen eller var man har varit. Trevligt.

En trevlig sak med min mormor är att hon är lätt att glädja. Hon blir glad bara av att man kommer. Tipptopp! Vi lunchade i Västerås med anledning av hennes nära förestående 80-årsdag. Sen hann jag vara med på slutet av Herr och Fru E:s namnfest efteråt. Väldigt trevligt att se dem och andra som var där. På midsommar ska vi till Öret och umgås på riktigt, ser fram emot det!

Väldigt najs också att träffa både syster och mor och bror och far på en och samma helg, det är en sällsynt lyx.

Befinner mig just nu på tåget någonstans strax efter Mjölby. Trevligt sällskap fick jag första biten från Sala när det visade sig att Fru E:s lillebror med fru satt på samma tåg. Topp!

Nu längtar jag efter den underbare Mannen. Det har visst hänt saker på Torpet medan jag varit borta, ska bli spännande att se!  

3 kommentarer