Nöje och nytta

Vi har inte bara haft roligt hittills på semestern, tänkte jag säga. Men så värst tråkigt har vi inte haft det heller, däremot har det faktiskt blivit lite gjort!
.
När vi kom hem for vi till torps och plockade av vinbären. Av dom blev det gelé. Mums. (Kokade förstås över det. Same procedure as last year. Det är dock än värre göra det på en spis utan kanter och därtill utan fog. Leder till torkande i låda och skåp under spisen. Som väl är luktar det i alla fall väldigt gott under tiden.)
.
.
Sen, inspirerad av fru E (som vi hade nöjet att träffa i flera timmar efter en strapatsrik färd via Öret hem från Sala ((eller, 70 minuter stillastående utanför Grällsta kanske inte är att betrakta som strapats, men det lät bra)), slog jag till och gjorde citrondricka också. Receptet är fantastiskt enkelt:
.
2 liter vatten
2 citroner i skivor
2 kilo socker
1 påse citronsyra
.
Koka upp vattnet, ta från värmen och hä i allt det andra. Rör runt i härligheten så att sockret löser sig och rör då och då medan det svalnar. Låt stå ett gäng timmar, ta ur citronerna och häll i fina flaskor. Klart!
.
2 kommentarer

Semestern är HÄR!

Ljuvliga verklighet! Vi har semester!

Helgen tillbringades i Värmland hos Mi och Makön, toppmysigt! Frukostar i allmänhet är en personlig favorit under semester; att kunna äta sen, lång, stor frukost varenda dag. I Värmland bjöds dessutom färskpressad juice (färsk som i pressad just innan frukost), bär från trädgården, kokta ägg, te, gröt, hemgjord kräm... Alltså, hotellfrukost kan efter detta slänga sig i väggen.

Loppisfyndat har jag gjort också! Det får komma bilder senare. Det där Mannen var så nöjd med, att vi åker bort med packning bara i bagaget och inget i baksätet, ja, det gick om intet, kan man säga.

Nu är vi i Sala sen i förrgår. Har hunnit göra stan (det tar inte så lång tid) och spela fela med mostern, bland annat. Och myst i allmänhet hemma hos moderen. Mannen har provkört sitt nya radiostyrda flygplan. Idag var det han som stod för shoppingen: hobbylim. (Han har provat sitt plan. Han har köpt lim. Pull your own slutsatser.)
0 kommentarer

Ljuva semester, KOM till mig!

Knappt en och en halv arbetsdag kvar, sen väntar en månad i frihet!! Jag tror inte att jag har haft semester fyra veckor i sträck såhär innan, det ska bli ljuvligt.

På jobbet har jag det väldigt lugnt och väl förberett såhär strax innan det är dags att pysa, så här sitter jag och smygbloggar.

För att inte få alltför stora abstinensbesvär till följd av frånvaro av goa kolleger så blir det en liten dejt i Northern Hammer i afton. Torpfrun och jag ska ha semester nu, Nat kom tillbaka från sin i måndags, så henne har man i alla fall fått se i en vecka. Smarta är det värst med, hon har varit borta i tre veckor nu och kommer först på tisdag, och då är ju jag long gone. Så, ikväll samlar vi ihop oss för lite paviljongsmys och så. Topp!

1 kommentar