Snart slut

Julen i Sala brukar bli intensiv. I år var inget undantag. I min ömma moders hus samlades vi själva, min allrakäraste syster, världens bästa lillebror samt förstås Lilltrolls lillkusin S och hans vackra moder. Fullt hus. Efter två nätter flydde vi fältet och sov hos mormor och morfar, och det var inte så dumt. Mer sömn bäddar för mer myskänsla om dagarna. 
 
Slutet av december i sammanfattning:
 
22 - Resa till Sala med stopp i Öret hos ljuvliga familjen E. Lilltroll fick prova hoppgunga och jag och mannen fick sparad mat. Topp! Ankomst till Sala om aftonen. Julgransklädning.
 
23 - Kära brors födelsedag med morgonsjungning och släkten hemma på fika. 
 
24 - Julafton (som bekant). Dag hos pappa med nytillkommen brittisk sambo och kväll på Gullvalla slott med släkten. 
 
25 - Juldagsgudtjänst med efterföljande fika och många fina människor.
 
26 - Annandagseftermiddagsfika hos mormor och morfar med det mesta av släkten. LillkuSin provade lyckligt sin julklappspulka för första gången. Traditionsenligt spelkväll hos Moster och Nea, som vanligt spelledare.
 
27 - Hemfärd. Slutkörd unge sov tre av fyra timmar i bilen och vi for hem utan paus med mycket träsmak i baken. Det är allt inte så dumt att sova i sin egen säng.
 
28 - Vakna i egen säng! Slutkörd unge fick väckas klockan tio. Packa upp, packa om. Middag och övernattning i Knowlanding. 
 
29 - Julfirande nummer två med den andra släkten i Knowlanding. Kalkon och julklappar. Kväll med spel hos Trewis och svägerskan i Oaknoselake.
 
30 - Förmiddag med mer spel i Oaknoselake. Sedan hemfärd och om kvällen sömn i egen säng igen.
 
31 - Nyårsafton. Planer för dagen: Röja värsta röran, handla, fixa mat till kvällen, fira nyår i Åsa by och förhoppningsvis hålla oss vakna till tolvslaget, som väl artigheten ändå kräver.
 
Ja, och sen är det dags att ta tag i nästa år.
 
Gott nytt år! 
 
0 kommentarer

Det blå skåpet

Jag hade egentligen tänkt vänta tills hela alltet var färdigt, men jag är så väldigt nöjd, så nu vill jag visa upp det här! Än är bara underdelen klar, efter sex lager färg, och jag inser att det väl antagligen kommer dröja innan resten är klart. Men, såhär ser halva ut i alla fall. Jag är så himla nöjd med att jag vågade ta en färg och inte typ vitt eller grått. Kanoners du! 

Den matchar så fint med fruktfatet också. Nu återstår bara det svåra att välja nya knoppar så att det faktiskt går att dra ut lådorna också. Och, som sagt, resten... 
Furumöbler Måla om Renovera
3 kommentarer

Dan före dan

Ja, jag vet att det inte är julafton imorgon, men idag är i alla fall dan före ledig! Efter tre veckors jobb (ja, ojoj) så tycker jag har gjort mig väl förtjänt av lite ledigt igen. Förhoppningsvis glömmer vi inga juklappar eller barnalvedon eller annat nödvändigt hemma när vi åker norrut imorgon. Ett stopp i Öret är planerat på vägen, fina fisken. Och väl framme får vi redan imorgon träffa inte bara mor utan också käraste syster och käraste bror med familj. Hurra!
 
 
 
1 kommentar