Saliga äro de korkade

Svärfar har tjackat skuta. Prima.
 
0 kommentarer

El jardín

Vår trädgård är inte i toppskick. Nej. Men den har sina ljuspunkter.
-
Vi har ju till exempel adopterat en svartvinbärsbuske av paret E i Öret. (Jag har tidigare adoptionsvana just från Fru E. I min vård har exempelvis hamnat krukväxt och kanin. Krukväxten lever. Kaninen är nog jättedöd, för det var längesen. Den adopterades vidare efter ett par år. Då var den hyfsat van vid mänsklig kontakt.) Vinbärsbusken är enorm. Vi var lite oroliga för den i början, men den klarar sig. När den blev flyttad var det redan bär på den och vi trodde aldrig de skulle klara sig. Men ser man på! 
 
Vi kan också gjädja oss åt att vårt nya lilla äppelträd verkar producera nog äpplen för en hel liten paj rentutav. Och att krusbären snart är mogna.
Hallon får vi också, både gula och röda. Det tackar vi torpfolket för!
Det är allt inte så dumt att ha en egen trädgård.
 
2 kommentarer

Stenhårt

Äntligen färdigt! Det fattades några stenar just i slutet, så det har varit stående ett tag. Sen kom vi på den brajta idén att ta lite sten från den andra sidan, som det nog inte blir av att fixa den här sommaren. Sten finns det ju för övrigt massor av i backen, så när alla våra projekt som kräver någon form av grävning är över så kommer vi ha en livstids förbrukning av sten i vilket fall (hur mycket nu det är). 
-
Så, såhär såg det ju ut före:
-
 
(Klicka för större format)
-
Under tiden...
-
-
 
Och såhär blev det efter! 
-
-
Jag trodde det var mest kullerstensartade stenar under all växtlighet, för det var dom man såg. Men resultatet blev mycket mer stening ölandsstrand än kullerstenstorg. Jag gillar't!
-
Vi la matta under för att hindra ogräs, sen lite smågrus och så på med stenen. Nästan alltihopa fanns där under mossan och gräset. Trappen, som knappt syntes innan, fick ett extra trappsteg högst upp. En för ändamålet väldigt lämplig sten fanns nere vid dammen som vi har avskaffat (jag är fortfarande aningen orolig för små grodorna, små grodorna). På det hela taget känner jag mig väldigt nöjd!
-
Nu återstår bara vänster sida om trappen. Men vi ska väl ha något att göra nästa sommar också.
-
 
-
Stensättning Trädgård
3 kommentarer