Långhelg

Guld i tillvaron blir det när Mannen tar ledigt en måndag och vi får långhelg tillsammans. Med såhär fint vårväder dessutom! Nu skulle man ha den däringa verandan på plats.
.
Vi har långpromenerat (det är förfärligt tråkigt att blåsippor är fridlysta här!), planerat bygge och lagat riktig mat och sådär.
.
I övrigt känns det lite som att jag börjar närma mig någon slags gräns. Man klarar nog helt enkelt inte att sova max tre timmar i taget hur länge som helst. På helgerna hjälps vi åt förstås, då blir det lite bättre. Och inatt fick jag sova hela natten. Men i veckorna är det värre. Orka...!!!
3 kommentarer

Mjukisar hela dan

Dagarna flyter ihop med varandra när man går hemma, särskilt när man är såhär trött. Nu har jag i alla fall tagit reda på att det är fredag, vilket innebär att Mannen kommer att vara hemma två dagar framöver, vilket betyder att vi är två som kan turas om att gå upp på natten. Fint det.

Trollboll och jag träffade läkare och neurolog häromdagen (Ryhov 8.30, fatta vad tidigt man måste gå upp för att säkert hinna med rätt buss då). Hon fick godkänt på allt punkter utom... (trumvirvel): vikten. Jodå, hon går upp och hon mår bra, men mer reserver behövs det allt på den där lilla kroppen. Så nästa anhalt blir möte med en dietist.

I övrigt är jag nu gravt beroende av både Wordfeud och Draw something. Farliga grejer.
3 kommentarer

Och träffat mormormorn och sådär

I helgen var vi i Sala. Mannen hade jobb i Västerås i fredags, så vi åkte upp redan på torsdagkvällen. På vägen fick vi middag hos paret E i Öret, prima! Det var alldeles för längesen (inte inte för längesen). Så skoj var det att träffa dom och deras tvååriga lilla Dam att vi gjorde ett stopp till där på väg hem igår, och vi fick middag, igen! Trollboll fick också middag, men det gillade inte hennes mage, så det blev kräkkalas innan vi åkte. Då är det bra att vara hemma hos någon som också har småbarn. Dom blir inte förskräckta utan springer efter lämpliga handdukar och sådär.

I Sala fick Trollboll träffa moster, som också passade på att fara dit, mormor förstås (hon grät av lycka den här gången också), morfar, gammelmoster, två av mina kusiner och så mormormor och mormorfar. Lyckligtvis dock inte alla på samma gång. Mormor (min alltså) blev glad när hon fick höra att Trollboll fått andranamn efter henne (och ja, vi var före prinsessan!). Sen kollade vi på foton från när mormor och morfar var unga och snygga (och snygga var dom sannerligen!) och försökte hitta likadana näsor och sådär.

Schlagermys blev det ju förstås också, med morotsstavar och dipp och sådär ("och sådär" betyder i det här fallet snacks och godis, men skriver man bara om morötterna så verkar man mycket mer hälsosam). Det kändes ju skönt att rätt låt vann så att min kusin slapp bli så upprörd, det hade ju kunnat bli jobbiga rubriker och sådär om hon rivit Globen.
1 kommentar