Mellandagsrenovering

I år var det Small Lands tur att ha oss närvarande på julafton. Vi for till Oaknoselake och åt en massa julmat och ännu mer julgodis, öppnade klappar och spelade spel. Min bästa julklapp var ett par boxhandskar. Ack, så skönt att slippa låna Friskis svettimpregnerade handskar i fortsättningen. 
 
Jag följde med Svärpärona på julnattsgudstjänst i Knowlanding missionskyrka innan vi knoppade hemma hos domsamma. Efter finfin juldagsfrukost (eller brunch kanske snarare) lämnade vi Skruttungen kvar och for hem för att ta itu med Projekt Vardagsrum. Vi skruvade ner grejs från väggarna, flyttade ut det sista, tog ner sladdar. La papper på hela golvet, satte plast i dörröppningarna. Slipade tapetskarvar och spacklade i hål så det stod härliga till. Eller mest damm.
 
Idag tog vi sovmorgon just lite för länge, men nu har vi målat den första vändan. Adjö, fula fläckar. 
  
Blå Måla om Renovera Vardagsrum Våga färg
0 kommentarer

Decembermörker

Alltså, december. Det är verkligen det värsta. Massivt med mörker, mimalt med dagsljus. Sommarminnena har flagnat och det är ack, så långt till våren. Mörkret snor all min energi och det känns aldrig som jag har sovit tillräckligt. 
 
Efter nyår brukar det bli bättre. Jag brukar föra statistik över solens upp- och nedgång sådär i januari och februari, för att kunna muntra upp mig med att "idag var solen uppe en halvtimme längre än för en vecka sen!" och sådär. Och så tycker jag om det faktum att vårterminen börjar. Vår. Terminen. 
 
Förra helgen var min finaste bror med familj här och lyste upp vår tillvaro. Lilltrolls lillkusin, Nuna (när han själv presenterar sig) värmer hela hjärtat. Jag tror inte att det finns någon annan i hela världen som har ett så fint brorsbarn som jag. Utom min syster då. Vi tog det lugnt, matade änder, lekte med tygtunneln, kände på snön. Sen åkte dom och jag kände hur eländes långt bort vi bor ifrån dom.  
0 kommentarer

Sommaren Del 9

När vi kom hem från Sala hade halva augusti gått, men jag vill understryka att sommaren inte är slut då. Ack, nej. Börja prata om höstkänslor i min närhet i augusti om du vill göra mig upprörd. (Snälla, låt bli!)
 
Det återstod fortfarande en massa sola (jag), bada (Lilltroll) och bygga (gissa) på altanen, roddtur med Svärpärona, glassätande och annat somrigt. Ända in i mitten på september. Sådeså.
 
I år hann dom slå ut, hurra..!
 
På sjön i Knowlanding
 
Vaggad...
 
Dubbelåror är grejer. 
 
Nu, kanske till tröst för några, ska jag sluta tjata om vad jag har gjort hela sommaren och börja leva i nuet  se fram emot våren. 
 
 
Ro Roddbåt Solros
0 kommentarer