Midsommar snart

Snart är det midsommar! I enlighet med de senaste årens tradition firar vi med fina Herr och Fru E från Öret och deras fina flickor, Toker och Glader. Imorgon kommer dom, och då blir det fullt hur. Vi klämmer in hela familjen i gäsrummet (även kallat biblioteket för den rätta herrgårdskänslan) och det blir ju fin övning för dom, som sedan ska vidare mot Öland och en vecka i husvagn. "Toker och Glader är inte vana att somna i samma rum, så det är bra om det går att skärma av", sa den kära Fru E. Det blir nog en spännande husvagnssemester. 
 
Här hemma är det ovanligt städat på ovanligt många ställen på en och samma gång. En del återstår, men det ska vi nog hinna imorgon. Mannen hann just lagom klippa gräset innan regnet kom. Eller, han hann klippa klart med gräsklipparen. Trimma fick han göra i blötan. Men det gjorde inget, sa han, för det var ändå 21 grader ute. Nästan som sommar!
 
Midsommartårta i paviljongen senast det firades i Northern
Hammer för två år sedan.
 
0 kommentarer

Hårfix

Jag gillar att fixa med hår. Till vardags får mina kolleger stå ut med att titt som tätt komma tillbaka från fikarasten med flätor och uppsättningar av diverse slag. Extra roligt är det förstås när någon faktiskt BER en att fixa håret på dom, något som hände igår. 
 
Då var nämligen jag och två fina kolleger på vigsel, det var en tredje kollega som gifte sig. Och finns tillfälle så passar man förstås på att piffa! Jag fick satte upp mitt eget och Sabas hår. Tres chiiiique! Jag gillar verkligen dom där flätorna med fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer

Altannytt

Somliga saker på altanbygget tar längre tid, men är ack, så viktiga för resultatet. Igår, medan jag roade mig med att gå på en fin kollegas vigsel, höll Mannen på med diverse altanfix. Mannen har för övrigt köpt en ny såg och rä väldigt nöjd med det (...). 
 
När jag kom hem hade ena hörnet blivit trallat och det alldeles fint runt trappan också. Det var hörn som skulle sågas i rätt vinkel och hål som skulle sågas för stuprör. Och fint blir det! Nu går det ju fint att använda altanen, men rätt mycket är det kvar. Alla plankor som ska ligga längst ut måste förstås sågas till för stolparna, trappan ska bli färdig, det ska bli en liten trapp utanför ytterdörren, och sen är ju staketet ett projekt i sig. Men ack, så fint det kommer bli!
 
 
Översta trappsteget på plats. 
 
Många små hörn och vinklar att hålla rätt på. 
 
Stupröret måste ju också få plats. 
 
1 kommentar