Semesterkänslan

Det är Semester Dag 2 och den riktiga semesterkänslan är här. Åh, så underbart! Vi började dagen med att komma lite försent till Polisen där vi bokat tid för passfix till mig (Englandstripp i september bokad, hurra!) och även till E, i händelse av familjetripp. Det gick bra att komma lite försent. Det gick inte lika bra att få till en passbild på barnet, men efter sådär fyra-fem försökt fick hon i alla fall godkänt. Jag insåg att försökt ett nog var så bra det skulle bli. 
 
När detta var avklarat for vi till Soilsea för att reka lite inför ett bröllop. Vi ska gästfotografera och kollade omgivningarna tillsammana med den blivande brudgummen. 
 
Sen for vi till badet. Eftersom vi ändå var i Soilsea så stannade vi där. Campingens badplats visade sig vara både fin och inte alls särskilt full, och vattnet var varmt. Gårdagens köksslit lönade sig genom att empanadas visade sig vara utmärkt picknickmat, E somnade snällt efter maten och vi fick lite lugn och ro i solen, sen badade vi allihop. Alldeles, alldeles underbart.  
Bada Picknick
0 kommentarer

Det där med matlagningen

Det är måndag, men jag föredrar att kalla den Semesterns Första Dag. Ljuvlighet. 26 grader varmt, strålande sol. Helt och hållet uthärdligt. Och fortfarande är det massor, massor av sommar kvar.
 
 Idag har vi ägnat stora delar av dagen, jo det tog säkert ett par timmar, till att laga mat. Jag kan önska att åtminstone en av oss var av den där sorten som gillar matlagning. Tänk, vad mycket gott man skulle kunna äta hela tiden! 
 
Jag funderade över saken idag och kom fram till att det kanske största problemet med matlagning är att man alltid pysslar med den när man är mer eller mindre hungrig. Ju längre tid det tar, ju hungrigare hinner man bli, ju närmare botten hamnar humöret. Även om det möjligen var lite, lite roligt när man började så är det aptrist när man äntligen är klar. Dessutom har man då stått och andats in ångorna av det man ska äta och i värsta fall innebär det att man helt enkelt inte är så sugen på det längre sen. 
 
Lösning: Laga mat direkt efter lunch? 
 
 
 
 
Riktigt såhär fina blev inte våra empanadas. I takt med blodsockret sjönk även de estetiska kraven.
(Bild från Coop).
Empanadas Mat
1 kommentar