Nöje och nytta

Vi har inte bara haft roligt hittills på semestern, tänkte jag säga. Men så värst tråkigt har vi inte haft det heller, däremot har det faktiskt blivit lite gjort!
.
När vi kom hem for vi till torps och plockade av vinbären. Av dom blev det gelé. Mums. (Kokade förstås över det. Same procedure as last year. Det är dock än värre göra det på en spis utan kanter och därtill utan fog. Leder till torkande i låda och skåp under spisen. Som väl är luktar det i alla fall väldigt gott under tiden.)
.
.
Sen, inspirerad av fru E (som vi hade nöjet att träffa i flera timmar efter en strapatsrik färd via Öret hem från Sala ((eller, 70 minuter stillastående utanför Grällsta kanske inte är att betrakta som strapats, men det lät bra)), slog jag till och gjorde citrondricka också. Receptet är fantastiskt enkelt:
.
2 liter vatten
2 citroner i skivor
2 kilo socker
1 påse citronsyra
.
Koka upp vattnet, ta från värmen och hä i allt det andra. Rör runt i härligheten så att sockret löser sig och rör då och då medan det svalnar. Låt stå ett gäng timmar, ta ur citronerna och häll i fina flaskor. Klart!
.
2 kommentarer