Fastän det varken är jul eller födelsedag

Igår var förskolan stängd och Mannen passade på att vara ledig. Inspirerade efter hembesök av specialpedagog for vi till Ikea för lite inköp. Det var en bra dag att åka till Ikea på, visade det sig, inte så förfärligt trångt alls. Mat intogs i restaurangen (alla åt!) och som de väldisciplinerade kunder vi är gick vi igenom hela varuhuset i pilarnas riktning. Trollbarnet satt nöjd i sin vagn och Lilla Ru satt nöjd i sin sjal. Prima fint. 
 
En väldigt bra ny grej hemma hos oss är att vi ställt iordning ett lekrum. Datorn fick flytta upp till ett hörn av hallen och tadaaa! så fanns det plats. En väldigt bra grej med att ha ett lekrum är att en slipper ha alla leksaker i köket (på övervåningen är ingen idé att ha dom, för hallå, när hänger en där? När en sover, typ). 
 
Det blev nytt möblemang till nämnda rum och nu kan dockorna ha kalas, för servis finns det. Dessutom tågbana och lite annat smått och gott. Efter Ikea fortsatte vi till andra butiker Troll fick nya kläder (de slits mer när barnet som har dom på sig övervägande tar sig fram genom att krypa) och Ru fick en potta. Det är topp att ha en åttamånaders som redan vet poängen med en sån!
 
Väldigt trötta blev vi, men vi skruvade i alla fall ihop möblerna när barna somnat. Eller, Mannen skruvade och jag talade om för honom hur han skulle skruva. En välfungerande arbetsfördelning hemma hos oss. Såna gånger saknar jag verkligen att ha Fru E i närheten. När vi delade lägenhet i Öret och jag hade skaffat nya möbler från det stora varuhuset kom hon liksom smygande och frågade försiktig, om hon, kanske snälla? kunde få skruva ihop mina möbler? För hon ville ju inte ta nöjet ifrån mig! 
 
Lilltroll såg möblerna imorse, men provade inte. Varför sitta still när en kan åka traktor, liksom. 
 
 
 
 
 
 
barn, ikea,
2 kommentarer
Mormorn

Åh vad fint det blev :)

Å igen....

Å vad ny och fräsch och fin hela bloggen blivit. Kram