Jo, vi är kvar

Vår lilla, lilla värld har blivit lite större. Sedan igår är Trollboll symptomfri från magviruset och idag blev vi smittfriförklarade. Hurra, nu kan vi lämna rummet och hämta vår frukost själva!

Vi är i övrigt inne på dag tolv här på sjukan. Den gångna veckan har åtta olika läkare varit här, sammanlagt är vi väl uppe i tio-femton vid det här laget. Ett par nya undersökningar väntar i veckan. I övrigt väntar vi mest på en massa provsvar, som förhoppningsvis talar om att inget är fel förutom undervikten. Det är svårt att inte oroa sig.

Nu när magviruset är väck har Lilltanten så sakteliga börjat lägga på sig. När vi kom in vägde hon knappt fyra kilo, under veckan har hon pendlat kring 4-kilosstrecket, tack vare att hon fick dropp. Nu går det äntligen uppåt och till veckan är vi nog uppe i fyra och ett halvt.

Igår fick vi eftermiddagspermis och var hemma i några timmar alla tre. Det var väldigt skönt, samtidigt som jag liksom kände mig stressad över att hinna känna mig hemma så länge som möjligt innan det var dags att åka tillbaka igen (logik, nej). Vi drog inte igång några nyttiga städ- och tvättprojekt eller så utan njöt mest av att göra ganska lite utan att ha folk springande i dörren hela tiden. Och vi avnjöt hemlagad mat, mammas köttfärssås närmare bestämt. Fler lådor lämnade hon efter sig i frysen efter förra veckans besök. Åh, så underbart.

Vi blir nog kvar här ett gäng dagar till, fortfarande är det en del frågetecken som ska rätas ut. Matsjukan har ju liksom fördröjt alltihopa med en vecka ungefär, så det är väl egentligen nu det börjar. Var det slutar vet vi inte än.


1 kommentar