Semestern som äntligen blev av - Del 2

Del två hände egentligen innan del 1, fast det hände efter Stockholmstrippen. Jo, vi hann faktiskt vara hemma så pass länge emellan huvudstadsbesöket och Gotland-Sala-Värmlandturen att vi hann göra något däremellan. Eller, vi var ju inte hemma. Vi åkte till Karlsborg och bordade en liten skuta och for till Forsvik över en natt. Båtinnehavaren är en kollega till Mannen, och hans sällskapsspelsälskande dam var också med. Utfärdsdagen bjöd på forsande spöregn, men vi kunde ju inte banga för det, liksom. Perfekt väder för båtmys med ljus och sällskapsspel ju.

Morgonen därpå bjöd däremot på solsken och den manliga delen av sällskapet tog morgondopp (inte för att de ville utan baraföratt). Den kvinnliga (och kloka) delen av sällskapet stannade på bryggan.  Det är allt inte dumt, det där med båt.  
(Det var i huset där i bakgrunden på sista bilden som han bodde. Arn, alltså.)

2 kommentarer

Nuförtiden blir det mörkt klockan 7

"Det är ju så mysigt, man kan ju tända ljus och dricka te!"

Jag blir provocerad på riktigt av sådana uttalanden (och som om det fanns något som hindrar en från att hinka i sig te resten av året?! Bah!). Hösten är inte min tid. Dom som försöker trösta säger gärna att "om bara tre månader vänder det!". Dom har inte tänkt på att om SEX månader är det lika mörkt som nu. Man borde flytta från det här landet, "Ty alltför snabbt förrinner dessa dagar, då detta land är lämpligt att bebo". Jag vet inte vem som sa det, men vi har en del gemensamt.

I helgen är jag alldeles obokad, skönt det.
1 kommentar

Semestern som äntligen blev av - Del 1

Så var det den där semestern som vi sent omsider äntligen hade (hurra, hurra!). Den började ju fint i Stockholm, sen var vi inte mycket mer än hemma och vände innan det bara ut på typ en hel liten roadtrip, Gotland-Sala-Värmland. 

Gotland var väldigt spännande. Jag hade nämligen nöjet att på denna vackra ö träffa lillebrors flickvän för första gången, och det var verkligen på tiden, för dom har hängt ihop bortåt ett och ett halvt år nu. Och hon va fin! Jag hade väl inte trott nåt annat, ska tilläggas, han har ju haft fin smak förr, pojken. Hon är vacker och mörk och pratar norrländska (och norska, fast inte om man ber henne). 

Bror och hans fina tös har hyrt sig ett torp strax utanför Roma och där ska de bli nu i ett år, medan broren ägnar sig åt mer fotostudier och tösen åt mer genusvetarstudier på distans. Kamin och allt, och gäststuga därtill! Inte så illa. Gotlandsdagarna ägnades åt bland annat biljard (vi var alla lika usla denna dag), grill och bad (inte jag, jag frös), tedrickning (behöver väl knappast nämnas) och slagskepp (som är en mer intrikat variant av sänka skepp och gravt vanebildande därtill). Jag vann några gånger, men det KAN ha varit för att jag kryssade i fel rutor. Brorsan var lycklig över att jag hade med mig felan och han lärde sig väl på två dar ungefär vad jag lärt mig på två månader. Jag säger som Nalle Puh: Somliga kan och somliga kan inte, så är det. 


    

4 kommentarer