Alltså, jag gillar ju inte bananer. Men jag älskar Banankontakt!

Vi trotsade förkylningsbacillerna (mina och litegrann Lilltokans) och tog bussen några hållplatser för att höra Electric Banana Band spela lajv. Alltså, vad vet man, man kanske aldrig mer får chansen.
 
Mannen plockade med sig kameran och Det Stora Objektivet. Det är bra med Stora Objektiv. Folk tror att man är En Riktig Fotograf och man har alibi för att gå fram alldeles till scenkanten och ta bilder. 
 
Dom rev av ett gäng klassiker och jag kände mig sådär lite lycklig. Lilltroll var väl lagom intresserad och Mannen stod väl mest och smålog åt mig, kan jag tro. Men jag njöt!
 
När vi var små hade vi Trazan & Banarne på LP. Jag har vaga minnen av hur glad jag blev när jag insåg att man kunde se dom på teve också. Vilka legender. 
 
När vi kom hem var jag, som väntat, helt slut. Får lägga mig vid sju ikväll. Måste, måste ju vara frisk nästa helg! 
 
Några bilder (eller ganska många, det är ju kul att fota!):
 
 
 
 
 
 
Djungelbokalle!
 
Flamingokören.
 
Den farliga Sahara.
 
Noterade att Schaffer kör tungrejen även när han inte spelar. 
 
 
 
 
 
 
 
1 kommentar

Hugin och jag

Idag, tro det eller ej, har symaskinen kommit till användning! Två nålar hann gå sönder. Ganska imponerande, med tanke på storleken på projekt det handlade om. Och då menar jag att det är ganska konstigt att hela två nålar hann gå åt skogen. 
 
Syeriet bestod i att sy på såna där band bakpå ett par nyligen köpta gardiner, så att man kan hänga i såna där krokar som man kan hänga upp i en sån där gardinskena. Lite strykjärn och pill senare - tada! Nu har vi gardiner i vardagsrummet! Blev ingen vettig bild såhär i kvällsmörkret, jag får väl återkomma om det. 
 
Har också pysslat med dekorplast i helgen, det var kul! Plastade in några trista tidskriftssamlare i marmormönster (för det är det man ska göra nu). Sen kände jag för att sätta plast på allt. Sen sökte jag #dekorplast på Instagram och insåg att det det finns dom som faktiskt gör det. Bortom en viss gräns blir det inte så bra. Men lite mer plastande blir det nog. 
 
 
Imorgon blir det hemmadag med barnet som hör ihop med kalufsen som skymtas på bilden ovan, ty terminsstartsbacillerna fick tag i henne ganska omgående. Återstår att se om det kan tänkas bli något pysseltillfälle. Har inte knytit något på evigheters, väntar fortfarande på att tid och inspiration ska infinna sig på en coh samma gång. Och på att pysselrummet däruppe mirakulöst ska bli städat, så att det överhuvudtaget går att komma åt grejerna. 
0 kommentarer

Dom obligatoriska trädgårdsbilderna

Jahapp, här kommer en sån där om trädgården. Jag låter bilderna tala. I sammanfattning: Trädgårdsnörd får massiv skörd. Men vi får i alla fall några squashar. 
 
Squash på tillväxt.
Kommande projekt: Städa lite här...? 
Födelsedagsblommor! Sorten heter... fina rosa blommor. 
Andra fina blommor som pryder vår altan.
Mannens finfina bevattningssystem höll squashen blöt under semester. Timer på batteri, bara att koppla till regndunken. 
Rabarbern är ny för i år.  
Kaprifol i evig blomning (hörde ni, jag kunde sorten!)
Squashen trivs i sin låda.
De första skördades idag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trädgård squash
1 kommentar