Sommaren Del 4

I augusti hade vi vår riktiga semester, fyra härligt lediga veckor. Åh, vad fint. 
 
Vi började med att åka till Skåne. Sällan förut har vi väl varit så välplanerade. Det mesta var utpackat i bilen redan kvällen innan avfärd och lunchen till framkomsten förberedd och fixad dessutom. Första anhalt var Åhus och vi sov på ett trevligt bed & breakfast strax utanför stan. Där hade man utsikt över en liten pol och en stor, gul skånsk åker med solnedgång på ena sidan och över en ridbana med fina hästar på andra sidan. 
 
I Åhus tittade vi på fina hus, åt glass och såg fabriken där all Absolut Vodka här i världen tillverkas. Kristianstad var nära och en dag med lite halvdåligt väder passade det finfint med en köptur där. Ny regnkläder till mannen och nya sandaler åt mig. Prima. Lilltroll skötte sig exemplariskt genom att somna i vagnen (!). 
 
Finaste brandstationen jag sett nån gång.
Undrar vad dom kåkarna kan tänkas kosta..?
Torgets sötaste kafé (fast i det andra fanns det hemgjorda rånstrutar, så dit gick vi)
Utanför Absolut Vodka-fabriken
Skånsk snigel i Kristianstad
 
Sen lämnade vi Åhus och åkte till Borrby. Innehavaren av det bed & breakfast som vi lämnade förstod först inte var vi skulle åka. Sen förstod hon. "Jiaaåhaao, Booååaarrrby!" Skåne är vackert. Skånska är... skånskt. 
 
1 Den farliga:

skriven

Vi undrade detsamma om de där kåkarna när vi stannade till och tog glasspaus på väg hem från vår Skånetur! Hade gärna hunnit se lite mer av Åhus, verkade mysigt!

Kommentera här: