Det där med matlagningen

Det är måndag, men jag föredrar att kalla den Semesterns Första Dag. Ljuvlighet. 26 grader varmt, strålande sol. Helt och hållet uthärdligt. Och fortfarande är det massor, massor av sommar kvar.
 
 Idag har vi ägnat stora delar av dagen, jo det tog säkert ett par timmar, till att laga mat. Jag kan önska att åtminstone en av oss var av den där sorten som gillar matlagning. Tänk, vad mycket gott man skulle kunna äta hela tiden! 
 
Jag funderade över saken idag och kom fram till att det kanske största problemet med matlagning är att man alltid pysslar med den när man är mer eller mindre hungrig. Ju längre tid det tar, ju hungrigare hinner man bli, ju närmare botten hamnar humöret. Även om det möjligen var lite, lite roligt när man började så är det aptrist när man äntligen är klar. Dessutom har man då stått och andats in ångorna av det man ska äta och i värsta fall innebär det att man helt enkelt inte är så sugen på det längre sen. 
 
Lösning: Laga mat direkt efter lunch? 
 
 
 
 
Riktigt såhär fina blev inte våra empanadas. I takt med blodsockret sjönk även de estetiska kraven.
(Bild från Coop).
Empanadas Mat
1 kommentar
Den farliga

Heja! Säkert mycket goda!